Ingefær

Type: Rhizom (“rod”)
Primær aktive komponent: Gingerol
Anvendelse: Fremmer fordøjelsen/understøtter immunsystemet.

Gurkemeje

Type: Rhizom (“rod”)
Primær aktive komponent: Curcumin
Anvendelse: Fremmer fordøjelsen/understøtter immunsystemet.

Vi har direkte kontakt til et biodynamisk landbrugskollektiv i Peru hvor de friskhøstede ingefær/gurkemeje rødder direkte kommer fra og friskpresses af os  selv lige inden brug. Ingefær og gurkemeje er benyttet i kinesisk og indisk ayurvedisk medicin i over 5000 år for deres positive understøttelse af fordøjelse og immunsystem (1, 2).

Citronsaft

Type: Citrus frugt
Primær aktive komponent: Vitamin C

Citronsaften presses frisk lige inden brug, og citronerne stammer hovedsageligt fra Sicilien, Italien. De sicilianske citroner har en afrundet sødme og er med til at balance de kraftige komponenter i ingefæren og gurkemejen. Citronerne er biodynamisk certificerede i sæsonperioden januar – Maj. De øvrige måneder af året skaffes økologiske citroner.

Kamille

Type: Kamilleblomst
Primær aktive flavanoid: Apigenin

Kamilleblomsten som benyttes til vores kamillete er noget helt specielt og dyrkes biodynamisk i Uganda. Den bliver håndplukket og sendt direkte til os efter høst. Kamillete er blevet anvendt i århundreder, – ikke blot på grund af dets bløde og milde smag, men også på grund af dets utallige positive effekter (3).

Spirulina (kun tilsat det avancerede shot)

Type: Blå-grøn alge
Primær aktive komponent: Klorofyl

Denne blågrønne mikroalge gror naturligt i basiske vandhuller i troperne (4, 5) og har en lang tradition for blive anvendt som fødevare specielt under den aztetiske civilisation (6). Algen blev alment kendt efter, at NASA succesfuldt benyttede den som kosttilskud til deres astronauter i rummet (6). Vi benytter ligeledes spirulina pga. dens naturligt høje ernæringsværdi (70% protein) og dens indhold af mineralsalte som calsium, fosfor, magnesium, zink og jern [7, 8].

Vores økologiske Spirulina dyrkes i Kina, men ikke i store dambrug, hvor det er svært at kontrollere forurening, spild og vækst. I stedet har vi fundet en metode, hvor spirulinaen dyrkes under kontrollerede forhold i glasbeholdere. Her kan faktorer som temperatur, ernæring og vandkvalitet kontrolleres. Dette sikrer et ensartet produkt, som stadig gror under dens oprindelige betingelser via det naturlige indhold af salte og mineraler fra testet søvand.

Sort peber (kun tilsat det avancerede shot)

Type: Peber korn
Primær aktive alkaloid: Piperine
Anvendelse: Binder sig til Curcumin og øger optagelsen over tarmvæggen

Vores leverandør af sort peber er en lokal farm i Uganda, der dyrker den højeste kvalitet af biodynamisk sort peber. Sort pebers hovedbestanddel er et alkaloid som kaldes piperine – og dette molekyle danner komplekser med den aktive antioxidant i gurkemeje, således at optagelsen og derved biotilgængeligheden af curcumin øges med op til 2000% (9). Altså fungerer piperine som en transportør, som gør det muligt for curcumin at blive optaget igennem tarmvæggen (9).